Vakantierugzakactie

“Mama, met deze schepnet ga ik jou vangen”

Met een ondeugende blik in zijn ogen koos een jongetje vrijdag een mooi gekleurd vangnetje uit het vele speel,- knutsel- en buitenspeelgoed dat op de tafels lag. Er viel voor elk kind, van 0 tot 13 iets te kiezen: van diabolo tot vlieger, van bal tot vangspel, van pop-it tot een kaartspel pocket escape room voor de oudsten. De pop-it bleek nog steeds hoog in de lijst van bestsellers te staan! Zo hoog dat sommige kinderen toch nog even terugkwamen om een ander stuk speelgoed te ruilen voor een pop-it, dat helemaal aan het eind van de tafels lag.

Sommige kinderen vonden een keuze maken best lastig; er was ook zo veel om uit te kiezen! Snoepgoed, gedoneerd door een firma uit Rotterdam, Demir Nut Company BV verdween eveneens in de rugzak en ook daar begon menig oogje van te glimmen. Rugzak? Ja, voor ieder kind lag er een rood of groen rugzakje klaar, gedoneerd door de Protestantse Gemeente Maassluis.

Kinderen en ouders waren blij dat de kinderen aan het begin van de zomervakantie verrast werden door deze vakantierugzakactie, mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Daniël van der Vorm, Stichting Solidarodam en de gemeente Maassluis. Er zijn maar liefst 320 rugzakjes met speelgoed mee naar huis gegaan.

Leuk, dat wethouder Sjoerd Kuiper en zijn dochter even mee kwamen helpen.

Nieuws